NAVO waarschuwt Rusland: Herhaling acties in de Krim betekent oorlog

NAVO opperbevelhebber Philip Breedlove waarschuwt het Kremlin dat het inzetten van Russische soldaten zonder insignes in bijvoorbeeld de Oost Europese lidstaten Estland en Letland als agressie zal worden opgevat, en met militaire middelen zal worden beantwoord. Kortom: als Rusland in NAVO-lidstaten dezelfde tactiek toepast als in de Krim, dan wordt het oorlog. Als Breedloves redenatie omgekeerd wordt toegepast op het Westen, dan had Rusland echter al veel eerder reden om de NAVO de oorlog te verklaren.

‘Het belangrijkste is dat de NAVO-landen voorbereid zijn op de zogenaamde groene mannetjes,’ zei Breedlove. ‘Dat zijn bewapende militairen zonder insignes die onrust creëren, regeringsgebouwen bezetten, de bevolking opruien, de separatisten opleiden en militair advies geven, en zo kunnen bijdragen aan een aanzienlijke destabilisering van een land.’

In de ogen van de NAVO zijn Estland en Letland de meest bedreigde landen, omdat hier grote Russische minderheden leven.

‘Ik zou er duidelijk op willen wijzen dat als de NAVO buitenlandse krachten in zijn territorium ziet binnensijpelen, en wij dit optreden met bewijs aan een agressornatie kunnen koppelen, dan geldt artikel 5, dan treedt ons bondgenootschap in werking. Dat betekent een militair antwoord op de acties van deze agressor.’

Upgrade snelle interventiemacht

NAVO-secretaris generaal Anders Fogh Rasmussen en Breedlove gaven Rusland in de Wall Street Journal een vergelijkbare waarschuwing, door aan te kondigen dat op de NAVO-top in september in Wales zal worden besloten over een upgrade van de Westerse interventiemacht, bedoeld als reactie op deze potentiële ‘groene mannetjes’. De snel inzetbare NAVO-troepen zullen ‘bij de eerste tekenen van moeilijkheden ingrijpen… zich gemakkelijk verplaatsen, maar indien nodig hard toeslaan.’

De uitlatingen van de hoogste bazen van het Westerse bondgenootschap hebben tevens te maken met de vrees dat Rusland humanitaire konvooien als dekmantel gebruikt om de pro-Russische rebellen in Oekraïne te bevoorraden. Analisten noemen dat –overigens onbewezen- gedrag ‘beige mannen tactiek’, omdat de Russische helpers beige kleding dragen. (1)

‘Machtsovername’ was wettig, geweldloos referendum

Voor de neutrale toeschouwer zal het echter duidelijk zijn dat Breedlove en Rasmussen zich opnieuw schuldig maken aan opruiing van het Westerse publiek, dat stap voor stap rijp gemaakt wordt voor een oorlog met Rusland.

Zo is de zogenaamde ‘machtsovername’ in de Krim in werkelijkheid een referendum geweest, dat volgens OVSE waarnemers correct is verlopen. 98% van de bevolking sprak zich uit voor aansluiting bij Rusland, maar omdat dat niet de door Brussel en Washington gewenste uitkomst was, werd de bijna unanieme wil van het volk –zoals we van de EU gewend zijn- simpel verworpen.

Westen veroorzaakte bloederige neonazi staatsgreep

Bovendien werd er bij deze ‘machtsovername’ geen schot gelost. Dat was heel anders bij de eerdere staatsgreep in Kiev, die door het Westen was voorbereid, gefinancierd en in gang gezet. Daarbij kwamen vele tientallen burgers om het leven. De afgelopen maanden hebben we een groot aantal bewijzen geleverd dat het Westen nauw betrokken was bij de planning en uitvoering van deze staatsgreep.

Hierbij werd een democratisch gekozen regering afgezet door fascisten en neonazi’s, die daarna maar liefst 4 ministers voor het Amerikaans-Europese marionettenregime leverden. Dit begon vervolgens een oorlog tegen de Russische sprekende bevolking in het oosten van het land, die als reactie een volksweer oprichtte. In totaal kwamen bij de strijd al zo’n 2100 mensen om het leven, voornamelijk Russisch sprekende burgers.

Het Oekraïense leger maakt in de strijd gebruik van nieuwe militaire apparatuur uit het Westen. Tevens zijn er sterke aanwijzingen –zoals uitspraken van Oekraïense officials- dat Westerse ‘groene mannetjes’ meevechten aan de kant van het Oekraïense leger – om over de circa 7000 neonazi’s die dat eveneens doen maar niet te spreken.

Niet het Westen, maar Rusland heeft genoeg redenen voor oorlog

Conclusie: als de door Breedlove gegeven redenen voor de NAVO om een oorlog tegen Rusland te beginnen op het Westerse bondgenootschap worden toegepast, dan heeft juist het Kremlin meer dan voldoende bewijs in handen om een oorlog tegen de NAVO te beginnen. Dat president Putin dat niet heeft gedaan toont aan dat hij begrijpt dat Washington en Brussel hier juist op uit zijn, en hij niet in hun val wil trappen.

Om het toch zover te laten komen heeft Oekraïne enkele dagen geleden waarschijnlijk een Nazi-achtige false-flag aanval op zijn eigen pantservoertuigen uitgevoerd. Daar werd Rusland de schuld van gegeven, maar gelukkig leek het Westen terug te schrikken van een mogelijk al spoedige militaire botsing met Rusland.

Desondanks laat het voorval zien dat het Westen wellicht op een ‘geschikter’ moment –mogelijk als de beloofde extra NAVO-troepen en militaire middelen in Oost Europa zijn gearriveerd- zelf een false-flag op touw zet, bijvoorbeeld door zijn eigen ‘groene mannetjes’ in te zetten in Estland of Letland, en daar vervolgens Rusland de schuld van geeft. Dan zal Putin niets anders kunnen dan daar met militaire middelen op te reageren.

Bron

 

6 Comments on NAVO waarschuwt Rusland: Herhaling acties in de Krim betekent oorlog

 1. onafhankelijk nieuws???????????????????????????????????????????????????????

 2. Eindelijk een objectieve analyse!

  Anders gezegd, het is Amerika en zijn loopjongens van de EU en Israël die de boel verstieren achter de schermen met hun false flage operaties.

  Nog opvallender is het, dat Amerika zo een beetje alle landen steunt die prat gaan op schendingen van de mensenrechten: Israel – lees rapport human rights watch -, Rwanda – lees rapport human rights watch -, Uganda – lees rapport human rights watch -, enzovoort.

  Het is Amerika en zijn bondgenoten, waaronder dus de Navo en de EU en de UN en de VN, die dus inderdaad fout handelen.
  Ik betwijfel dan ook of Amerika en zijn bondgenoten het gaan winnen bij een directe oorlogsconfrontatie van: Rusland en China. Gezien de historie van de landen zal het failliete Amerika dan direct ten ondergaan; financieel, ecnomisch, sociaal, enzovoort. De Chinese hadden hun al een keer gewaarschuwd, maar daar hoor je Amerika niet over.

  Goed volgend ondewerp voor deze blog. Goed stukje!

  David

 3. Je denkt dus dat de NAVO zint op een oorlog met Rusland en dat ze een reden zoeken om die te beginnen? Werkelijk, redenen hebben beiden grootmachten al genoeg gehad hoor. In de koude oorlog had het al wel 10 keer zo ver kunnen komen! Echter zijn er maar weinig mensen die echt zitten te wachten op een kernoorlog.
  Wie de schuld heeft aan voorvallen zoals bovengenoemd kan niemand echt uitspraak over doen, misschien heb je gelijk, misschien niet. Ook de NAVO maakt inderdaad gebruik van propaganda. Denk echter niet dat er ergens diep onder de grond plannen gemaakt worden om Rusland aan te vallen, die mensen zijn zich nog beter op de hoogte van de consequenties dan jij.

 4. David, je kan je ook direct aanmelden voor dienst in het Russische of Chinese leger.

 5. Goed om te zien dat steeds meer mensen inzien dat in Oekraïne een compleet ander verhaal is dan onze westerse staatspropaganda media ons willen doen geloven. Overal waar de US de “democratie” helpt in te voeren ontstaat chaos, dood en verderf. En Nederland ondersteunt dit van harte, getuige Frans TImmermans.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*